piątek, 6 stycznia 2012

CIASTKA OWSIANE

kolejna zdrowa przekąska w postaci ciastek owsianych ...

CIASTKA OWSIANE

- 2 niepełne szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki otrąb owsianych
- słodzik bądź cukier do smaku
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- mleko (ok 1 szklanki)
- bakalie: orzechy, rodzynki, żyrawina (wg uznania kto co lubi)


jajko roztrzepujemy ze słodzikiem. dodajemy otręby, płatki, mąkę, bakalie i tyle mleka aby masa była zwięzła i dość gęsta. za pomocą łyżki albo łyżki do lodów formujemy ciastka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni celcjusza piekarniku przez ok 20 min aby ciastka miały rumiany kolor

smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz