niedziela, 19 sierpnia 2012

ZUPA PIECZARKOWA

- pieczarki
- udko z kurczaka
- woda
- włoszczyzna
- sól, pieprz
- serek topiony
- ugotowany makaron (u mnie świderki)
- koperek
- cebulka
- zupa w proszku grzybowa (niekoniecznie)

udko pozbawiamy skóry i gotuje wraz w obraną włoszczyzną na małym ogniu. w międzyczasie pieczarki kromi na dowolny kształt i wraz z posiekaną cebulką podsmażamy na odrobinie masła. tak przygotowane pieczarki dodajemy do naszego wywaru. gotujemy. gdy mięsko będzie miękkie obieramy je z kości i wrzycamy do zupy. pod koniec gotowania dodaję serek topiony, sól i pieprz i gotuję aż serek się rozpuści. nastpnie doajemy koperek i ugotowany makaron. chwilkę gotuje dla przegryzienia się smaków. ja całość doprawiam jeszcze gotową zupą grzybową w proszku (proszek rozrabiam w szkalnce wody i wlewam do zupy i czekam aż się zagotuje)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz