wtorek, 23 października 2012

BROWNIE FASOLOWE

od kad jestem na SB nie raz patrzyłam na ten temat ale jakoś nigdy nie miałam odwagi aby w końcu się skusić i upiec ciasto z fasoli. jednak dziewczyny, które nie raz już piekły to ciasto skusiły i mnie. i nie żałuję. żałuję tylko tego, że tak długo byłam na nie dla tego pysznego, wilgotnego i mega czekoladowego ciasta. ciasto jest naprawdę super. w ogóle nie czuć fasoli i jest pyszne. aż brak mi słów by opisać to pyszne ciasto a do tego bardzo zdrowe ciasto. naprawdę polecam

BROWNIE FASOLOWE
  • 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oliwy
  • ⅔ szkl fruktozy (na I fazę słodzik)
  • 3 łyżki kakao
  • ½ łyżeczki kawy (opcjonalnie)
  • ¼ szkl mielonych migdałów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • garść pokruszonej czekolady o jak największej zawartości kakao

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Formę do pieczenia wyłóż pergaminem (nie smaruj!).
Wszystkie składniki wrzuć do malaksera i zmiksuj na gładką masę. Przelej do formy. Piecz 35-40 minut.
Podawaj z dowolnym dodatkiem, byle zgodnym z SB (u mnie maliny).
Smacznego:)


 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz