poniedziałek, 4 czerwca 2012

KLOPSIKI Z JAJECZNICĄ

większość z nas uwielbia kotlety mielone. większość z nas uwielbia jajecznicę. a co byście powiedzieli na połączenie tych dwóch jakże wyśmienitych potraw. klopsiki z jejecznicą łączą w sobie zalety tych dwóch potraw - są pyszne, łatwe z przyrządzeniu i smakują równie wyśmienicie.

KLOPSIKI Z JAJECZNICĄ

- mięso mielone
- czerstwa bułka bądź bułka tarta
- cebulka
- jajka
- szczypiorek
- trochę masełka
- sól, pieprz (oraz dowolne przyprawy)


mięso mielone przyrządzamy jak na normalne kotlety mielone, a więc dodajemy: bułkę tartą, drobno posiekaną cebulkę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i wyrabiamy na jednolitą masę. z tak przyrządzonej masy formujemy małe klopsiki i smażymy z dwóch stron. do usmażonych klopsików wlewamy rozbełtane jajka ze szczypiorkiem przyprawione solą i mieszamy aż uzyskamy dobrze nam znaną jajecznicę.
danie idealnie pasuje jako danie obiadowe z zeimniakami jak równiez na śniadanie czy kolację.
u mnie były one częścią obiadu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz