niedziela, 30 września 2012

SZYNKOWE ROLADKI

SZYNKOWE ROLADKI

- plastry surowej szynki (im większe tym lepiej)
- pieczarki
- cebulka
- ser żółty (u mnie light)
- sól, pieprz
- musztarda
- oliwa
- nitka

pieczarki czyścimi i drobno siekamy. cebulkę siekamy. pieczarki i cebulkę doprawiamy do smaku i podsmażamy na odrobinie oliwy. plastry szynki rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. jeżeli plastry szynki są dość małe to z dwóch mniejszych plastrów robimy jeden. tak przygotowane plastry mięsa smarujemy musztardą, nakłądamy na nie podsmażone pieczarki z cebulką i posypujemy tartym żółtym serem. tak przygotowaną szynkę zwijamy jak byśmy zwijały zrazy wołowe. aby roladki się nie rozwalały podczas pieczenia można je obwiązać nitką. gotowe roladki podsmażamy z każdej strony a następnie dusimy do miękkości






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz