sobota, 7 kwietnia 2012

BABKA KOKOSOWA

BABKA KOKOSOWA

- 300 g mąki - 2 szklanki
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 dag margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 4 jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 6 łyżek soku pomarańczowego
- 100 g wiórek kokosowych


mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.

margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. wbić całe jajka. utrzeć. stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczeniai dalej ucierać. dodać soki z cytryny i pomarańczy. utzreć. dodać wiórki i dobrze wymieszać.

ciasto piec ok.  1 h w 180 stopniach celcjusza w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formie



wystudzoną bakę ozdobić lukrem, polewą albo posypać cukrem pudrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz